Home     DETOX TEA 100gram
DETOX TEA 100gram

DETOX TEA  100gram


DETOX TEA 100gram


KRUIDENTHEE€ 5.50

  • Productinformatie

Ayurvedische thee.
Deze mix kan u ondersteunen in tijden van gematigdheid. Het is harmonieus samengesteld met behulp van oude Indiase recepten. De intense kruidige, bloemige geur en smaak laat alle ingrediënten volledig ontvouwen. Vooral de licht pittige smaak van Mate is perfect aangevuld door de frisse noten van citroengras. Deze mix kan worden gedronken, hetzij koud of warm en zeker maakt van elke periode van ontgiften gemakkelijker.

Ayurveda is de leer van een lang, gezond en gelukkig leven.
Het is een veelomvattende totale geneeswijze die in India al meer dan 5000 jaar in de praktijk wordt gebracht.
Deze leer zegt dat een volmaakte gezondheid alleen mogelijk is als geest, ziel en lichaam op elkaar zijn afgestemd. Innerlijke evenwichtigheid en volmaakte en langdurige tevredenheid heeft ieder mens vanaf de geboorte. Het doel van de ayurveda is om dit allemaal te behouden. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar op de natuurlijke behoeftes van je lichaam te letten.
Dit is niet zo simpel als het klinkt omdat we bijna dagelijks ons lichaam voeden met verkeerd eten, negatieve denkpatronen, stress en milieuvervuiling.
Alles wat leeft wordt door de kosmische energie (prana) doorstroomd. Alle mentale en lichamelijke functie's worden door de dosha's (drie basiskrachten) gestuurd. De drie basiskrachten zijn ontstaan uit de vijf elementen: hemel, lucht, vuur, aarde en water. De eigenschappen koud, heet,zuur, pittig, zoet of olieachtig zijn van de vijf elementen afgeleid en aan de drie dosha's toegevoegd. De dosha's bepalen je karakter en persoonlijkheid. Ook bepalen ze je fysieke hoedanigheid en het ziektebeeld.

Vatta: verbinding tussen lucht en hemel. Het bepaalt de beweging van het lichaam en beinvloed de geestelijke activiteit en de werking van alle zintuigen.
Pitta: verbinding tussen vuur en voor een deel water. Het regelt de spijsvertering en de stofwisseling en beinvloed de intelligentie en gevoelens.
Kapha: verbinding tussen water en aarde. het bepaalt de vorm van het lichaam, stabiliteit, soepelheid en weerstandsvermogen. heeft een positieve invloed op het geheugen en zorgt voor een psychisch evenwicht.