Home     REFRESHING TEA 100gram
REFRESHING TEA 100gram

REFRESHING TEA  100gram


REFRESHING TEA 100gram


KRUIDENTHEE€ 5.50

  • Productinformatie

Ayurvedische thee

Dit type wordt gedomineerd door de versheid van de smaak. Fruitig, fris citroengras, pittige gember en zoethout draagt het extra vleugje finesse. Deze kruidenthee is niet pittig, maar krijgt een natuurlijke zoetheid. Een zeer aantrekkelijke mix die combineert de Indiase leer en de Europese gedachte van wellness perfect. Een absoluut genot!

Ayurveda is de leer van een lang, gezond en gelukkig leven.
Het is een veelomvattende totale geneeswijze die in India al meer dan 5000 jaar in de praktijk wordt gebracht.
Deze leer zegt dat een volmaakte gezondheid alleen mogelijk is als geest, ziel en lichaam op elkaar zijn afgestemd. Innerlijke evenwichtigheid en volmaakte en langdurige tevredenheid heeft ieder mens vanaf de geboorte. Het doel van de ayurveda is om dit allemaal te behouden. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar op de natuurlijke behoeftes van je lichaam te letten.
Dit is niet zo simpel als het klinkt omdat we bijna dagelijks ons lichaam voeden met verkeerd eten, negatieve denkpatronen, stress en milieuvervuiling.
Alles wat leeft wordt door de kosmische energie (prana) doorstroomd. Alle mentale en lichamelijke functie's worden door de dosha's (drie basiskrachten) gestuurd. De drie basiskrachten zijn ontstaan uit de vijf elementen: hemel, lucht, vuur, aarde en water. De eigenschappen koud, heet,zuur, pittig, zoet of olieachtig zijn van de vijf elementen afgeleid en aan de drie dosha's toegevoegd. De dosha's bepalen je karakter en persoonlijkheid. Ook bepalen ze je fysieke hoedanigheid en het ziektebeeld.