...
Home     WASABIPOEDER 100ML
WASABIPOEDER 100ML

WASABIPOEDER  100ML


WASABIPOEDER 100ML




€ 2.95

  • Productinformatie

Met wasabipoeder is het makkelijker om een bergje, kegeltje of balletje te vormen, zoals gebruikelijk in de Japanse keuken, dan met de kant en klare pasta. Er zijn geen noemenswaardige smaakverschillen tussen pasta of poeder. De poeder geeft wel een veel krachtigere geur af.
De wasabipoeder moet aangelegd worden met water voor gebruik, dan verdwijnt het bittere element in de poeder. In een verhouding van 1-op-1 krijgt de pasta een goede consistentie. Laat de pasta even kort staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Wasabi wordt ook wel `namida` genoemd, wat letterlijk `tranen` betekent. En dat behoeft geen verdere uitleg... De tranen zijn overigens zó weer gedroogd. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Spaanse pepers, blijft wasabi niet heel lang hangen.
En wasabi is, wanneer in de juiste verhouding toegepast, een onmisbaar ingrediënt.