Overslaan naar inhoud

Gekarameliseerde Ui en Merlot Balsamico Tarte tartin

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 grote uien, in dunne ringen gesneden
  • 50 ml Merlot Balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g zachte brie of geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de uien op laag vuur totdat ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  2. Voeg de bruine suiker en Merlot Balsamico toe aan de uien en laat ze karamelliseren.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en bak het in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verdeel de gekaramelliseerde uien over het bladerdeeg, verkruimel de kaas erover en bak nog eens 5-10 minuten.
  5. Serveer warm als voorgerecht of bijgerecht.

Paddenstoelen Risotto met Merlot Balsamico en Truffelolie