Overslaan naar inhoud

Paddenstoelen Risotto met Merlot Balsamico en Truffelolie

Ingrediënten:

  • 250 g risotto rijst
  • 500 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml Merlot Balsamico
  • 2 el boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el truffelolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee.
  3. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe, blijf roeren tot de risotto gaar is.
  4. Bak ondertussen de paddenstoelen in een aparte pan met wat olie totdat ze goudbruin zijn.
  5. Voeg de Merlot Balsamico toe aan de paddenstoelen en laat deze kort inkoken.
  6. Roer de paddenstoelen, boter, Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de risotto warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas.

Geitenkaas Salad met Merlot Balsamico Vinaigrette