Ingrediënten:
- 250 g risotto rijst
- 500 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen)
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 750 ml groentebouillon
- 50 ml Merlot Balsamico
- 2 el boter
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el truffelolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
- Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee.
- Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe, blijf roeren tot de risotto gaar is.
- Bak ondertussen de paddenstoelen in een aparte pan met wat olie totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg de Merlot Balsamico toe aan de paddenstoelen en laat deze kort inkoken.
- Roer de paddenstoelen, boter, Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de risotto warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas.