Steak op Aziatische wijze
Ingrediënten
- 1.5 kilo runderlende
- 100 ml sojasaus
- 50 ml gemberbalsamico
- 200 ml raapzaadolie
- 6 eetlepels honing
- 4 tenen knoflook (geperst)
- 2 duimpjes gember (fijngehakt)
- 3 lente-uitjes (in dunne ringen)
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Doe de marinade in een grote afsluitbare plastic zak.
Voeg de steak toe en leg deze in de koelkast voor 36 uur. Draai de zak elke 10 uur om, zodat alle kanten goed in de marinade liggen.
Haal de steak een uur voor het koken uit de koelkast.
Grill de steak op een grillplaat of barbecue. Alternatief: bak hem eerst kort aan in de pan en plaats hem daarna 45 minuten op 160 graden in de oven. Laat even rusten in aluminiumfolie.
Zorg ervoor dat het vlees goed doorwarmd is, maar een beetje roze van binnen is perfect als je kwaliteitsvlees hebt.
Laat het vlees onder wat aluminiumfolie ongeveer 5 minuten rusten.
Snijd het in dunne plakken en serveer direct.